xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Fysisk aktivitet på pleje eller aktivitetscenter

Her kan du finde øvelser og lege der egner sig til brug på plejehjem eller aktivitetscenter

Pleje- eller aktivitetscenteret giver mennesker med demens særlige muligheder for fysisk aktivitet. Der er gode faciliteter, social- og sundhedsfagligt personale og mulighed for fysisk aktivitet sammen med andre.

At bevæge sig rundt på plejecenteret for at besøge andre beboere eller hjælpe til med rengøring er eksempler på hverdagsaktiviteter, der indeholder fysisk aktivitet.

Helt almindelig styrke- og konditionstræning i plejecenterets fællesrum eller i et nærliggende aktivitetscenter er også godt for mennesker med demens. Få inspiration og forslag til fysisk aktivitet, der får pulsen op kombineret med kognitiv træning på pleje- eller aktivitetscenteret ved at anvende øvelserne nedenfor.

Når man arbejder med de forskellige øvelser er det selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på både den fysiske og kognitive formåen hos de mennesker der udfører øvelserne. Fokuser på at det skal være sjovt og vær opmærksom på, hvis der er noget der gør ondt.

Se film med eksempler på træning

Katja Kofoed Villumsen, ergoterapeut, og Dorte Christensen, fysioterapeut, Demensenheden Faxe Kommune, viser hvordan en række af øvelserne i eget hjem kan gennemføres:

Opvarmning

Husk at varme op inden du går i gang med en øvelse

Helkropsøvelse

 

Krydsbevægelser

 

Rejse-sætte-sig

 

Bevægelser med bolde

 

Se film fra Plejecenter Esehuset, Esbjerg, hvor der hver torsdag eftermiddag danses erindringsdans.

 


Opdateret 06 JUL 2023