xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

God fremdrift i vaccinationsindsatsens første uger

Efterårsvaccinationerne er for alvor gået i gang. De ældste borgere er hurtige til at blive vaccineret i år sammenlignet med sidste år.

11 OKT 2022

Rigtig mange borgere ønsker at tage imod tilbuddet om vaccination mod influenza, covid-19 og pneumokoksygdom, og udrulningen af efterårets vaccinationsindsats er kommet godt fra start. Indtil nu er der givet mere end 1,3 millioner stik, og siden 1. oktober er mere end 640.000 borgere blevet vaccineret.

Især hos den ældste del af befolkningen er der stor fremdrift, og det gælder både vaccination mod covid-19 og influenza. I den første uge i oktober er mere end 108.000 borgere over 80 år blevet influenzavaccineret. Det svarer til, at 23 pct. flere borgere over 80 år er vaccineret i den første uge end i samme periode sidste år, hvilket er meget tilfredsstillende.

Høj kapacitet og mange vaccinationstilbud for borgerne

Som noget nyt i år er indsatsen med udrulningen af de tre nationale vaccinationsprogrammer forankret hos regionerne. Regionerne har planlagt tilbuddene efter lokale behov, så de er fleksible og let tilgængelige. Der er etableret faste regionale vaccinationscentre og mindre vaccinationstilbud for eksempel hos nogle praktiserende læger, på nogle apoteker og hos private vaccinationsfirmaer. Samlet giver det en meget bred vifte af vaccinationstilbud, og i vaccinationsindsatsens første uger er der mere end 1.400 vaccinationssteder på tværs af landet.

Sundhedsstyrelsen er løbende i dialog med regionerne om vaccinationsindsatsen og følger op i Task Force for Nationale Sæsonvaccinationsprogrammer. Task Forcen følger udrulningen og holder øje med blandt andet vaccinationsbehov, kapacitet og tilslutning, så vaccinationsindsatsen løbende kan tilpasses og justeres.

Sundhedsstyrelsen har lavet et Danmarkskort over vaccinationssteder, som regionerne løbende opdaterer med oplysninger om alle vaccinationssteder, så det er let at få et overblik over dem.

Danmarkskortet over vaccinationssteder

Book tid til vaccination på vacciner.dk

Kontakt din bopælsregion ved spørgsmål om vaccinationstilbud eller tidsbestilling

Se nyeste status på vaccinationsindsatsen