xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ny pulje til botilbuds­teams skal forebygge vold og forbedre sundheden

Sundhedsstyrelsen inviterer regioner i samarbejde med bosteder til at ansøge om midler til at bygge videre på gode erfaringer med botilbudsteams. Indsatsen skal sikre bedre behandling og forebyggelse af bl.a. sygdom, vold og unødvendige indlæggelser for de sværest syge borgere i psykiatrien og socialpsykiatrien.

17 JUN 2022

Puljen kan ansøges til projekter som vil bygge videre på egne eller andres erfaringer med at opbygge et systematisk tværsektorielt samarbejde, der skal støtte borgerne ved både indlæggelse, under indlæggelse og ved udskrivning fra behandlingspsykiatrien til kommunale og private botilbud. 

Formålet er at forebygge tvangs- og genindlæggelser, forebygge vold på botilbud og sikre kompetenceudvikling og faglig sparring for det sundhedsfaglige personale – elementer som samlet vil sikre bedre koordinering af den samlede indsats til borgere med forløb på tværs af den regionale psykiatri og botilbud. 

”I Sundhedsstyrelsens og Socialstyrelsens faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien har vi bl.a. fokus på, hvordan man kan løfte indsatsen for de sværest syge borgere. Der er gode erfaringer med botilbudsteams, og nu vil vi gerne både bygge videre på de gode erfaringer og skabe mere viden om, hvad der virker. Målet er et tæt samarbejde om mere trivsel og livskvalitet for den enkelte borger”, siger sektionsleder Laura Toftegaard Pedersen.

”Vi ved, at vi kan sikre bedre kvalitet i hverdagen for borgere på bosteder ved at styrke samarbejde mellem den regionale psykiatri og socialpsykiatrien, sikre bedre overgange ved indlæggelse og udskrivning og give et løft af de sundhedsfaglige kompetencer på de kommunale bosteder. Nu sætter vi endnu mere skub på den udvikling”, fortsætter Laura Toftegaard. 

Der er tidligere givet midler med satspuljeaftalen på sundhedsområdet 2017-2020, hvor blandt andet botilbudsteams blev udviklet og viste gode resultater. Projekterne blev evalueret af COWI, og det er med udgangspunkt i denne evaluering, at der afsættes midler til en ny pulje. 

Ny pulje til botilbudsteams skal forebygge vold og forbedre sundheden

 

Om puljen

Puljen er en del af Aftale om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social- sundheds og arbejdsmarkedsområdet 2022-2025. 

Der kan i alt søges 29,4 millioner kroner til indsatser i 2022-2023 til at videreføre egne og anvende andres erfaringer med indsatser til at styrke samarbejdet og indsatsen til borgere med forløb på tværs af den regionale psykiatri og botilbud. 

Ansøgningerne skal tage udgangspunkt i de to evalueringer:

  • Evaluering af “Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning”. 
  • Evaluering af ”Fælles tværsektorielle teams med henblik på nedbringelse af tvang”

Ansøgningsfrist: 10. august 2022 kl. 12.00

Skemaet sendes til: sstsyp@sst 

Angiv: Ansøgning for ”Udbredelse af botilbudsteams – 05-0801-692”