xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Kønsidentitet

Sundhedsstyrelsen arbejder for at sikre høj kvalitet og lige adgang til sundhedsfaglig hjælp, der kan understøtte den enkeltes kønsidentitet og kønsudtryk.

Det enkelte menneskes kønsidentitet kan være forskelligt fra det køn, der konstateres ved fødslen ud fra de medfødte kønskarakteristika, og fra de samfundsmæssige og kulturelle normer forbundet med det fødselstildelte køn. Denne uoverensstemmelse kan medføre, at personen føler et kønsligt ubehag og ønsker sundhedsfaglig hjælp. Den sundhedsfaglige hjælp kan bestå af rådgivning og støttende samtaler ved afklaring af kønsidentitet samt kønsmodificerende behandling i form af hormonbehandling og kønsmodificerende kirurgi.

Sundhedsstyrelsen arbejder for at sikre høj kvalitet og lige adgang til sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold. Vi rådgiver sundhedsvæsenet og udarbejder vejledninger og materialer til støtte i arbejdet. Sundhedsstyrelsen er også ansvarlig for en række initiativer i regeringens LGBTI-handlingsplan fra 2018, bl.a. etablering af et Videnscenter for sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold.

Læs mere om handlingsplanens initiativer

Opdateret 12 APR 2021