Ernæring til spædbørn og småbørn - en håndbog for sundhedspersonale
Spædbarnets ernæring er af afgørende betydning for dets vækst og trivsel og for barnets sundhed på længere sigt.
Denne håndbog henvender sig til sundhedsplejersker og personale i almen praksis, der har en central opgave i at rådgive forældre til spædbørn og småbørn om kost i barnets første to leveår.
Bogen kan anvendes direkte i rådgivningen af forældrene og kan desuden anvendes som reference for alle, der udarbejder oplysningsmateriale om spæd- og småbarnsernæring.
Ernæring til spædbørn og småbørn - pdf
Ernæring til spædbørn og småbørn - trykt version, kan bestilles hos Komiteen for Sundhedsoplysning
Juni 2022: Ændringer til håndbogens version 4: fødevareallergi hos spædbørn
Sundhedsstyrelsen har revideret anbefalingerne om forebyggelse af fødevareallergi hos spædbørn. De reviderede anbefalinger erstatter anbefalingerne i kapitel 1.7.1 Fødevareallergi i denne udgivelse.
Læs de nye anbefalinger i Anbefalinger om forebyggelse af fødevareallergi hos spædbørn (2022)
Versioner
Version 4: 2019. Ændringer: På side 73-76 er indsat ny tekst om vegetarisk og vegansk kost til spædbørn og småbørn. På side 89 er skemaet vedr. kosttilskud til spædbørn revideret.
Version 3: 2017: Ændringer: omtalen af gelatinekapsler med D-vitamin er udgået. Disse kapsler må ikke længere anvendes til spædbørn.
Version 2: 2016
Version 1: 2015 Bogen erstatter 'Anbefalinger for spædbarnets ernæring. Vejledning til sundhedspersonale, 3. version (2006)'