xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sådan laver du fysisk træning for mennesker med demens

Ved du, hvilke øvelser og fysiske aktiviteter, der egner sig til mennesker med demens? Få inspiration, når Sundhedsstyrelsen afholder 6 workshops over hele landet i efteråret.

Fysisk aktivitet, sved på panden og gang i musklerne er godt – også for mennesker med demens. En fysisk aktiv hverdag styrker livskvaliteten hos den ældre med demens og har stor betydning for bevarelsen af et godt helbred og for opretholdelsen af funktionsevnen.

Sundhedsstyrelsen har udgivet en træningsguide for mennesker med demens med 27 øvelser med fokus på fysisk intensitet, kondition, styrketræning, balance, koordination samt kognitive udfordringer. Workshoppen tager udgangspunkt i træningsguiden og giver dig:

  • Råd og fif til træning for mennesker med demens
  • Mulighed for at afprøve en række øvelser
  • Hjælp til, hvordan du kan tilpasse øvelserne til egne rammer og de redskaber, der er til rådighed hos jer
  • Mulighed for erfaringsudveksling med andre, der arbejder med demens

Underviser

Fysioterapeut Malene Skouboe

Målgruppe

Workshoppen henvender sig til alle, der ønsker at understøtte sårbare ældre, primært mennesker med demens, i at vedligeholde/blive fysisk aktive i hverdagen. Måske arbejder du på plejecenter, i et dagtilbud, motionstilbud eller på et aktivitetscenter. Det kan også være, du kommer fra en patientforening, frivillig organisation eller lignende.

Du behøver ikke kende træningsguiden på forhånd.

Hvor og hvornår?

Jylland
Fjerritslev den 21. september kl. 9-15
Brande den 22. september kl. 9-15
Ribe den 3. oktober kl. 9-15

Sjælland
Vallensbæk den 25. oktober kl. 9-15
Hårlev den 26. oktober kl. 9-15

Fyn
Odense den 28. september kl. 9-15

Tilmelding

Det er gratis at deltage i workshoppen, og der er plads til 50 deltagere på hver workshop. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Du vil modtage en bekræftelse på din tilmelding, og cirka en uge før vil du modtage besked på, om du har fået plads på kurset, eller er kommet på venteliste.
Meld dig til senest 14 dage før hver workshop.

Tilmeld dig