Webinar: Når ældres ernæring og grønne måltider skal gå hånd i hånd
Hvordan gør man ældremaden klimavenlig og ernæringsrigtig på samme tid? Og hvad skal du være ekstra opmærksom på, når I erstatter animalsk protein med vegetabilsk? Det er bare noget af det, du kan blive klogere på på dette webinar.
VIDEN OG INSPIRATION, FILM, WEBINARER 01 DEC 2022
Webinaret er for dig, der er optaget af, hvordan vi i praksis får de klimavenlige eller grønnere måltider til at gå hånd i hånd med svækkede ældres ernæringsmæssige behov for protein og energi.
Oplev bl.a. disse oplæg:
- Anbefalinger til ældres ernæring ved Johanne Andersen Elbæk, BA i global ernæring og sundhed, Sundhedsstyrelsen
- Planteproteiner i en klimavenlig kost til ældre ved Sara Elisabeth Eriksen, lektor og cand. scient i human ernæring, Københavns Professionshøjskole
- Pejlemærker for klimavenlige og ernæringsrigtige måltider i København ved Marie Feldskov Bæk, ernæringsfaglig konsulent, Københavns Kommune
- Fra vision til virkelighed i Byens Køkken ved Gitte Breum, chef Mad og Måltider, Odense Kommune
- Det bæredygtige køkken ved Pia Haaning Rasmussen, seniorkonsulent i bæredygtige fødevarekoncepter, Haaning & Merrald
- Sådan gør andre ved Roskilde Kommunes Madservice og Aarhus Kommunes plejehjem
- Hvad skal vi også huske, når vi ændrer maden på tallerkenen ved Jon Fuglsang, sociolog, Københavns Professionshøjskole
- Klimavenlige måltider på hospitaler, medarbejderens rolle og betydning ved Michael Allerup, enhedschef, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
- Konkrete tips til fars og kartoffelmos fra køkkenet på Bispebjerg Hospital.
Webinaret er tilrettelagt af vidensbanken Bedre måltider til ældre i Sundhedsstyrelsen og blev optaget den 24. november 2022.
Del 1
Del 2
Se oplæg fra webinaret her
Sundhedsstyrelsens ernæringsanbefalinger til ældre
Planteproteiner
Pejlemærker Københavns Kommune
Klimavenlig ældremad i Odense Kommune
Måltider, omsorg og bælgfrugter
Klimavenlige måltider på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital