xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Trivsel hos unge er til debat, når Sundhedsstyrelsen er på Folkemødet

Den store nationale undersøgelse, Sundhedsprofilen, slog i foråret fast, at det går den forkerte vej med trivslen. Mange unge mistrives. Men hvad skyldes det? Og hvad kan vi gøre ved det? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver vendt i en debat på Folkemødet.

30 MAJ 2022

Antallet af børn og unge, der er triste og ikke trives, er steget, særligt blandt de 16-24-årige. Det viste den store sundhedsprofil, der blev offentliggjort i marts 2022. Selv om undersøgelsen er foretaget under covid-19-pandemien, og tallene kan være påvirket af det, giver tallene alligevel panderynker hos Sundhedsstyrelsen.

”Vi ved, at en god trivsel helt generelt er gavnligt for helbredet. Mental sundhed er vigtig for livskvalitet, gode leveår samt for udvikling af psykisk og fysisk sygdom. Unges mentale sundhed påvirker også deres risiko for frafald på ungdomsuddannelser, og deres tilknytning til arbejdsmarkedet senere i livet. Derfor er vi meget opmærksomme på tallene, og hvad der kan ligge bag dem. Og vi ser frem til at få en debat om det med både unge og fagpersoner og forhåbentlig blive klogere sammen på, hvad vi skal gøre,” siger enhedschef Niels Sandø.

Debatter og varme stole

Programmet er også pakket med en lang række andre debatter, samtaler og arrangementer, når Sundhedsstyrelsen deltager på Folkemødet på Bornholm den 16.-18. juni. Her er blandt andet global sundhed, stigmatisering af personer med psykisk sygdom i medierne og sundhedspersoners flugt fra klinikken til debat.

I Sundhedsstyrelsens telt på Folkemødet vil direktør Søren Brostrøm desuden hver dag have en eller to gæster i Den varme stol og tale med dem om deres særlige indgangsvinkel til sundhed.

Glæd dig blandt andet til at høre samtaler mellem Søren Brostrøm og formand (fungerende) for Dansk Psykolog Forening Dea Seidenfaden, sognepræst Katrine Lilleør, teaterchef for Det kongelige teater Kasper Holten, Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard, og praktiserende læge Urfan Zahoor Ahmed.

Programmet foregår i Sundhedsstyrelsens telt J23.

Se hele programmet