xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Handling og dialog

Få gode råd til hvordan du får en tættere relation til din teenager og tager snakken om de ting, der fylder i din teenagers liv – og bliv klogere på, hvornår og hvordan du kan handle.

Du gør en forskel

Da du blev mor eller far til et barn, blev du samtidig dit barnets vigtigste rollemodel. I filmen fortæller psykolog Ulla Dyrløv, hvorfor du stadig besidder den rolle, selvom dit barn bliver teenager. Læs mere om din rolle som teenageforælder i artiklen.
Læs artikel

Tillid og respekt

Tillid og respekt hænger uløseligt sammen. For at dit barn kan respektere dig som forælder, skal det have tillid til dig. Du skal også behandle barnet med respekt, fx ved at ved at tale i en ordentlig tone, bevare roen og have styr på tingene. I filmen fortæller psykolog Ulla Dyrløv mere om, hvordan du vinder dit barns respekt. Du kan læse mere om tillid og respekt i artiklen.
Læs artiklen

Belønning og konsekvenser

Mange forældre vil gerne vide mere om belønning og konsekvenser. Hvad virker, og hvorfor? Det er her vigtigt at slå fast, at belønning, ros og anerkendelse virker på alle mennesker – også på teenagere. Bliv klogere på belønning i filmen med Psykolog Ulla Dyrløv eller ved at læse artiklen. I artiklen finder en også en film om, hvordan du giver plads til dit barns følelser.
Læs artiklen

Hvad er til diskussion, og hvad er ikke?

De fleste forsøger at undgå konflikter, men de er faktisk nødvendige for dit barns udvikling. Et liv uden konflikter findes ikke, og derfor er det nødvendigt at lære allerede som barn, hvordan man kan håndtere dem. Få gode råd fra Ulla Dyrløv til at håndtere konflikter ved at se filmen eller læse artiklen.
Læs artiklen

Vær nysgerrig, når I taler sammen

Når du som forælder skal tale med din teenager, er det altafgørende for jeres relation, at du viser interesse for dit barns liv. Få gode råd til at starte en god dialog med din teenager fra psykolog Ulla Dyrløv eller ved at læse artiklen.
Læs artiklen

Hør forældre og teenagere tale om forskellige dilemmaer