-
I skal som kommune oprette et abonnement på BørnUngelivs Ungeprofilundersøgelse, så I kan anvende BUL’s platform og Fælles om ungelivets spørgeramme til at undersøge de lokale beskyttende faktorer og rusmiddelbruget blandt kommunens unge.
I Fælles om ungelivet anvendes følgende delundersøgelser af ungeprofilundersøgelsen:
- Elever i udskolingen (7. til 9. klasse)
- Unge på kommunens ungdomsuddannelser i aldersgruppen 15 til 30 år
-
Sørg for, at én eller flere fra programgruppen deltager i BørnUngeLivs webinar om BUL-skemaer og systemer. BUL orienterer løbende medlemskommuner om webinarerne.
-
Afklar om Ungeprofilundersøgelsen anvendes i andre forvaltninger, eller om jeres kommune gennemfører andre lignende undersøgelser blandt elever i udskolingen eller på ungdomsuddannelser.
Koordiner med lignende dataindsatser, så I undgår, at der gennemføres overlappende dataindsamlinger eller afrapporteringer med forskellige fortolkninger.
-
Involver kommunens databeskyttelsesorganisation, når aftalen med BørnUngeliv indgås. Kommunen er dataansvarlig for data, som indsamles og opbevares hos BUL. BUL er databehandler for medlemskommuner.
-
I Ungeprofilundersøgelsen er det muligt at indsamle data om andre forhold end de, som gør sig gældende i Fælles om ungelivet. Afklar derfor, om I kan anvende data fra BørnUngeLiv og Ungeprofilundersøgelsen bredere i kommunen.
Afklaringsprocessen kan indebære, at programgruppen for Fælles om ungelivet afdækker, om andre forvaltningsområder i kommunen vil samarbejde om dataindsamlingen.
I kan i fællesskab afklare den fælles mængde data og spørgsmål, I skal bruge. Dermed vil kommunen få et større udbytte af det arbejde, der er med at indsamle og analysere data.
-
Samarbejd på tværs i kommunen om brugen af data fra BørnUngeLiv og Ungeprofilundersøgelsen. På den måde kan I udnytte potentialerne eller bygge videre på allerede etablerede erfaringer ved BUL-abonnementet.
I kan for eksempel samarbejde om undersøgelser, dataanalyse- og fortolkning samt planlægning af formidling.