-
Fælles om ungelivet skal godkendes i de relevante politiske udvalg inden den formelle opstart, så det politiske niveau bidrager til at sætte mål og retning for Fælles om ungelivet i jeres kommune.
-
Etabler en fast kadence for at afrapportere til politiske udvalg – fx hvert halve eller hele år. Det er vigtigt at synliggøre programmets udvikling, herunder forandringer og succeser. Det sikrer den politiske opbakning løbende og fastholder fokus i programmet.
-
Orienter det politiske niveau om procesorienterede resultater undervejs i implementeringen af Fælles om ungelivet. Det kan for eksempel være udvikling i samarbejdsrelationer, status på igangsatte indsatser eller opfyldelse af delmål i jeres lokale projektbeskrivelse.
-
Sørg for at tydeliggøre, hvordan Fælles om ungelivets målsætninger imødekommer lokale udfordringer i kommunen.
Det gør I ved at præsentere lokale data om unges rusmiddelbrug og beskyttende faktorer for politikerne eller invitere politikere med til arrangementer, fx møder med forældre eller andre lokale aktører. Det bidrager til at skabe engagement og synliggør, hvor Fælles om ungelivet kan gøre en forskel.
-
I kan med fordel invitere politikere med ud og fortælle om Fælles om ungelivets succeser i eksempelvis lokale medier, til konferencer eller begivenheder i lokalområdet. Det kan være med til at styrke ejerskabet hos politikerne.
-
Det kan være en god idé at fremhæve Fælles om ungelivets forbindelse til de emner, der optager politikere i forvejen. Det kan for eksempel være unges trivsel eller frafald i foreningslivet. Læs mere om, hvordan Fælles om ungelivet understøtter unges trivsel her.