Esbjerg Kommune
I 2024 blev Esbjerg Kommune udvalgt som én af ti nye programkommuner, der frem til 2027 skal være med til at videreudvikle Fælles om ungelivet. Esbjerg Kommune har fået tildelt Silkeborg Kommune som mentorkommune i programfasen.
May-Britt Andrea Andersen, der er formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune, siger om kommunens ambitioner for programmet:
”I Esbjerg Kommune arbejder vi allerede med at forebygge brug af alkohol og andre rusmidler og skabe fællesskaber, som fremmer trivslen og det gode liv blandt børn og unge. Med Fælles om ungelivet ser vi frem til at sætte endnu mere spotlight på den vigtige rolle, som forældre og andre voksne omkring de unge har i den forbindelse. For at styrke sundhed og trivsel skal vi løfte i flok. Fællesskaber – hvad enten det fx er i familien, i skolen eller i foreningen – kan være en vigtig løftestang for at skabe og vedligeholde sund adfærd. Derfor glæder vi os meget over at være blevet en del af programmet Fælles om ungelivet, som vil involvere en række fagområder på tværs af kommunen.”
Fakta om Esbjerg Kommune
Placering: Esbjerg Kommune ligger i den sydvestlige del af Region Syddanmark.
Befolkning: Esbjerg Kommune har cirka 115.000 indbyggere, hvoraf omkring 8.000 er unge i alderen 12-18 år.
Grundskoler: Esbjerg Kommune har 25 folkeskoler, 6 privat- og friskoler, 2 efterskoler og en ungdomshøjskole.
Ungdomsuddannelser: Esbjerg Kommune har flere ungdomsuddannelser, herunder gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser, professionsuddannelser, social- og sundhedsuddannelser, en landbrugsskole og FGU (Forberedende Ungdomsuddannelse).
Fritidstilbud: Esbjerg Kommune har mere end 220 idrætsforeninger samt flere ungdomsklubber og kultur- og fritidstilbud.
Med Fælles om ungelivet ser vi frem til at sætte endnu mere spotlight på den vigtige rolle, som forældre og andre voksne omkring de unge har.
May-Britt Andrea Andersen, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget i Esbjerg Kommune