xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Interaktive film

De interaktive film tager udgangspunkt i virkelige historier om unge, der har eller har haft en psykisk lidelse eller psykiske problemer. Som seer vil du opleve de unge hovedpersoner, som på hver sin måde og med hver sin problemstilling forsøger at klare hverdagen med skole, venner og familie kæreste, fritidsjob og fritidsliv. Som seer skal man undervejs i filmene tage stilling til en række dillemaer, og tilkendegive sin mening om en given situation eller problemstilling ved at svare på refleksionsspørgsmål.

Sådan anvender du de interaktive film

Hver film indledes med en kort beskrivelse, og herefter sættes handlingen i gang.

Tidsforbrug
Filmenes spilletid er 15-25 minutter. Afsæt 1-2 lektioner pr. film inkl. refleksionsspørgsmål og evaluering.

Dilemmaer
Undervejs i filmen skal du træffe en række valg. Dit valg har en konsekvens for filmens videre handling eller for den måde, personerne i filmen reagerer. På den måde er du med til at påvirke, hvad der sker i filmen. Du kan se filmen igen flere gange og så træffe nye valg.

Refleksionsspørgsmål

Undervejs i filmen får du mulighed for at tænke over det, der sker i filmen ved at besvare nogle spørgsmål. Når du ser filmen med andre, kan I snakke om spørgsmålene og sammen finde frem til et godt svar. Skriv svaret ned. Det kan bruges, når I senere skal have en klassesamtale om filmen.

Tip
Når du har set en film, kan det være, at du har brug for at snakke med andre om de tanker og følelser, som filmen har sat gang i hos dig. Men det kan også være, at du har brug for mere generel information og viden om unge og psykisk sygdom.

Inviter en ungeambassadør med i debatten
Du kan supplere arbejdet med filmmaterialet ved at invitere en ungeambassadør fra EN AF OS, som fortæller om sine personlige erfaringer med psykisk sygdom, og hvordan man kan takle det i hverdagen.

Kontakt den regionale koordinator i EN AF OS i din region

Opdateret 19 SEP 2023