xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Er du i tvivl, om du skal vaccineres?

Andelen af danskere, der har modtaget første stik mod COVID-19, er nu nået op på 87,4 %. Det er positivt, at der de seneste dage har været et stigning i antallet, der bliver vaccineret. En ny vaccinerådgivning og et nyt sundhedsdialogkorps til særligt udsatte områder skal hjælpe de sidste med at tage stilling.

09 NOV 2021

Den seneste uge er antallet af førstegangsvaccinerede steget, og det gælder i flere aldersgrupper. Der er blandt andet flere førstegangsvaccinerede blandt både de 12-15-årige og 20-29-årige. Det er de grupper, hvor vaccinationstilslutningen ellers har været lavere end i de andre grupper. Også blandt 40-60-årige er der sket en stigning i antallet, der har fået første stik mod COVID-19.

”Vi har brug for, at endnu flere bliver vaccinerede, så vi kan holde epidemien under kontrol, og følge med på sygehusene her til vinter. Det er meget positivt, at der er flere, der bliver vaccineret nu. Det gavner både dem selv og andre. Hvis man er i tvivl om, om man skal lade sig vaccinere, så er det vigtigt at få talt med nogen om det. Det kan de to nye tiltag hjælpe med,” siger Helene Probst.

Ny telefonlinje og sundhedsinformatørkorps

Sundhedsstyrelsen har i de seneste uger øget informationsindsatsen, blandt andet med en ny telefonlinje ”Vaccinerådgivningen”. Her kan man som borger sende en sms med bogstaverne ”vac” til nummeret 1231, hvis man har spørgsmål eller bekymringer om at få første vaccinationsstik mod COVID-19. Herefter bliver man kontaktet af Sundhedsstyrelsens vaccinerådgivere inden for 1-3 dage. Telefonlinjen er primært til de borgere, der endnu ikke har fået deres første stik, og som gerne vil tale med en person, før de får det. Men alle kan ringe til linjen, hvis de har brug for det.

”Hvis man har nogle bekymringer i forhold til at blive vaccineret, så er det en rigtig god idé at tale med sin læge om det. Men vi vil gerne sørge for, at der er flere måder at få hjælp til sit valg, og derfor har vi nu også etableret en vaccinerådgivning. Vi har også mulighed for at sende nogle fra vores sundhedsinformatørkorps ud til et arrangement i fx en beboerforening i de områder, hvor tilslutningen er lav. Det tilbud håber vi, at mange vil tage imod,” siger Helene Probst.

Sundhedsinformatørkorpset er en andet indsats, der er sat i gang for at få for at få de sidste med. 

Kommuner, der har områder med særlig lav vaccinationstilslutning, har i nogle uger haft mulighed for at få sundhedsdialogkorpset med ud til arrangementer i boligområder, på folkeskoler, uddannelsesinstitutioner mv. 

Tilbuddet bliver nu udvidet, så også foreninger og boligorganisationer i udvalgte områder (Odense, Kolding, Aarhus, København samt vestegnskommunerne) kan få besøg af sundhedsdialogkorpset, hvis de holder arrangementer for at informere om COVID-19 vaccination. Det kan de gøre ved at indsende skemaet nedenfor.

Sundhedsdialogkorpset er etableret af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med foreningen Social Sundhed for at støtte den lokale vaccinationsindsats.

Sundhedsdialogkorpset

Ønsker man som forening eller boligorganisation i Odense, Kolding, Aarhus, København samt vestegnskommunerne at benytte sig af sundhedsdialogkorpset, så udfyld dette skema og kontakt fob@sst.dk.

 

Skema til ønsker om korps

  

 

Overblik over førstegangsvaccinerede med COVID-19 den seneste måned: