Stå sammen - også om uenighed
Alle er efterhånden ved at være godt trætte af covid-19. Men den træthed må ikke sætte sig og blive til manglende forståelse mellem mennesker. Der skal være plads til os alle - også til uenigheder, så vi sammen kan komme godt igennem epidemien. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen i en ny kampagne fokus på gensidig respekt og sammenhold – i en tid hvor vi i stigende grad bliver uenige om afstandskrav, mundbind og vaccination.
Det kan være svært at finde lighederne mellem en duel i 1700-tallet og en foodtruck på et torv i provinsen. Men i Sundhedsstyrelsens nye kampagne er det netop her, uenighederne udspiller sig. Og det, der i første omgang kan se ud som en stor konflikt, kan løses ved at vise hensyn til hinanden. Budskabet er klart: Det er vigtigt, at vi står sammen og tager hensyn til hinanden på trods af forskellig adfærd og holdninger.
”Vi håndterer alle vores corona-træthed forskelligt, men vi må ikke lade uenigheder komme imellem os. Der kan være gode grunde til, at nogle er mere forsigtige end andre og fx holder sig lidt længere væk. Det skal vi have respekt for, og vi skal tage lidt ekstra hensyn til ham eller hende, der står foran i køen eller ved siden af os i bussen. For det er sådan, vi kommer igennem den her vinter sammen”, siger direktør Søren Brostrøm.
HOPE Project har fulgt danskernes handlinger og holdninger under hele epidemien. Deres undersøgelser viser bl.a., at danskernes tålmodighed og rummelighed over for folk med andre holdninger kan være lille.
”Det er fint at gøre opmærksom på, hvis man er bekymret for at blive smittet og gerne vil have andre til ikke at komme for tæt på. Men vi skal samtidig være opmærksomme på, at vi skal kunne leve med hinanden både i og efter denne epidemi. Derfor skal vi have øje for, at vi holder hinandens liv og trivsel i vores hænder - også i denne epidemi”, siger Søren Brostrøm.
Kampagnen Stå sammen består af to film, som blandt andet bliver vist på tv og sociale medier den kommende tid.
Du kan se filmene her: