xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Viden og inspiration

Her finder du håndbøger, anbefalinger og casehistorier fra projekter omhandlende den sidste tid og den palliative indsats.

Håndbog og anbefalinger for den palliative indsats

Mange borgere lever længere med livstruende sygdomme, og den palliative indsats spiller derfor en stadig større rolle. I demenshåndbogen ”Palliativ pleje, omsorg og behandling” får du anbefalinger og inspiration til, hvordan du kan gribe den palliative indsats an over for den enkelte borger. Her er der særligt fokus på mennesker med demens, som kan have svært ved at kommunikere egne behov og ønsker, men emnerne er lige så relevante for alle, der ikke har en kognitiv funktionsnedsættelse. 

Du kan også læse Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger til den palliative indsats.

Casehistorier og projekter

I Svendborg Kommune har projektet ”Min sidste tid” givet medarbejderne redskaber til at afstemme forventninger til borgerens sidste tid. I Esbjerg har man gjort sig erfaringer med effekten af at støtte pårørende som en del af at sikre en værdig død for borgeren. Og i Midtjylland har en instruks på tværs af kommuner, hospital og praktiserende læger skal hjælpe flere borgere med at få ro og lov til at dø.

Opdateret 20 MAJ 2022