xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Mad til spæd- og småbørn (0-2 år)

Barnets muligheder for at vokse og fungere bedst muligt afhænger blandt andet af hvad det spiser. Sundhedsstyrelsen har udgivet materialer til forældre, der beskriver barnets mad i de første to år, fra barnet ikke længere kun skal have modermælk og til barnet spiser med af den mad, som resten af familien spiser.

At få et lille barn er tit anledning til, at hele familien begynder at spise sundere, end før barnet kom til. Det skyldes bl.a., at man som forældre er opmærksomme på barnets ernæringsmæssige behov – og dermed også sine egne.

Mad til små – fra mælk til familiens mad

I bogen ”Mad til små - fra mælk til familiens mad” kan du som forælder læse om, hvad dit barn har brug for at spise i perioden fra at barnet ikke længere kun skal have modermælk, til barnet spiser med af den mad, resten af familien spiser.

'Mad til små' beskriver anbefalingerne for barnets første mad og drikke - hvilken mad I kan servere, og hvordan I kommer i gang. I bogen er indlagt løse ark, der giver korte råd om barnets mad og drikke i forskellige perioder. Arkene egner sig til at hænge på køleskabet.

Du kan også hente hjælp i de mange opskrifter, der er udviklet til barnets første og følgende måltider. Bogen giver desuden svar på mange spørgsmål, herunder:

  • Hvornår kan spædbarnet spise selv?
  • Hvordan kan man sikre, at barnet får mad nok?
  • Hvordankan man undgå, at maden kommer i den gale hals?
  • Kan man opmuntre barnet til at få en alsidig smag?
  • Hvad skal barnet drikke?

Der er et særligt kapitel om barnets mælk i de forskellige perioder. Endvidere beskrives de officielle kostråd – tilpasset barnets behov. I leksikonet bagest kan I slå op og finde uddybende information, når I har brug for det.

Mad til små – fra mælk til familiens mad

Opdateret 30 JAN 2024