xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Modermælkserstatning (pulver)

Hvis barnet ikke får modermælk, skal det have modermælkserstatning. Modermælkserstatninger er af høj kvalitet, så børn, der får modermælkserstatning, trives og vokser fint.

Modermælkserstatning forhandles enten som pulver, der skal blandes op i vand eller som drikkeklare langtidsholdbare UHT-produkter.

Der er regler for, hvordan modermælkserstatninger skal være sammensat, og valg af mærke er derfor underordnet. Reglerne er baseret på et EU-direktiv og er ens i hele EU samt i Norge og Schweiz. Reglerne er udarbejdet på baggrund af en videnskabelig rapport fra Den Videnskabelige Komite for Levnedsmidler (SCF), hvori den videnskabelige litteratur om ernæring af spædbørn er gennemgået.

Der findes specielt sammensatte modermælkserstatninger til spædbørn, der har særlige lægeligt definerede ernæringsbehov, som ikke opfyldes ved brug af almindelige modermælkserstatninger.

Den korrekte forberedelse af modermælkserstatning fremgår på produktet og skal altid følges. Sundhedsstyrelsen har desuden udarbejdet en vejledning til neonatal- og børneafdelinger samt til hjemmet i barnets første 2 måneder.

Vejledning: Håndtering af pulverformige modermælkserstatninger

Bekendtgørelse om modermælkserstatninger og tilskudsblandinger til spædbørn og småbørn

Opdateret 03 JAN 2020