xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English
Ikke alt skal bruges hele livet

Ved du, om du stadig skal tage din medicin?

 

Medicin skal sjældent tages hele livet

Medicin kan helbrede, lindre eller forebygge sygdom, hvis du får den rigtige medicin, og det bliver taget på den rigtige måde. Behandling med meget medicin på samme tid kan være både effektivt og nødvendigt, men dit behov for behandling kan ændre sig. 

Med alderen ændres, hvordan medicin optages, fordeles, nedbrydes og udskilles i kroppen. Det er derfor en god idé at gennemgå din medicin med din læge en gang i mellem.

Hvis du kender formålet med din medicin, har du også bedre mulighed for at forstå, hvordan din medicin skal virke, og hvordan medicinen påvirker din dagligdag.

Er du er i tvivl, om du stadig skal tage din medicin, kan du snakke med din læge om det.

 

Find information om medicin i Patienthåndbogen her

Fem gode spørgsmål til dit medicinforbrug

nummer et

Ved du, hvorfor du tager medicin?

nummer to

Ved du, hvordan din medicin virker?

nummer tre

Ved du, hvilke bivirkninger, du skal være opmærksom på?

nummer fire

Tror du, at du får noget medicin, som du ikke har brug for?

nummer fem

Ved du, hvor længe du skal tage din medicin?

Tal altid med din læge, hvis du er i tvivl
  • Selv hvis du får meget medicin, må du ikke stoppe med at tage noget af det, før du har talt med din læge om det. Medicinen kan være vigtig for dig, men måske kan din medicin reduceres eller undværes helt.

  • Du kender dig selv bedst. Sammen med din læge, som kender dig, din sygdom og har den nødvendige viden om selve medicinen, kan I sammen sørge for, at du får den rigtige medicin, på det rigtige tidspunkt og kun i den tid det er nødvendigt.


 Find kontaktinformation på din praktiserende læge

Er du sundhedsfaglig personale?

Patienter, der behandles med flere lægemidler, kan opleve bivirkninger og interaktioner som følge af det behandlingsregime, de er sat i.

Læger i almen praksis bør jævnligt gennemgå deres patienters samlede medicin ved en struktureret medicingennemgang. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en række redskaber, der kan understøtte lægerne i dette arbejde.Baggrund for kampagnen

 

Forbruget af lægemidler har været stigende over de sidste år. Øget hensigtsmæssig brug af lægemidler har potentiale for at øge livskvalitet, reducere antallet af indlæggelser, give mulighed for medansvar og indflydelse på egen behandling - for dem der kan.

Med kampagnen håber vi på, at vi kan skubbe til borgernes refleksion over eget forbrug af lægemidler.