xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Borgermøde om de resistente CPO-bakterier, som har forurenet lægemidlet Dicillin

Sundhedsstyrelsen inviterer i samarbejde med Lægemiddelstyrelsen og Statens Serum Institut til et borgermøde om de resistente CPO-bakterier, som er fundet i lægemidlet Dicillin.

02 JUN 2023
Opdateret 7. juni 2023 med information om streaming
 

Formålet med mødet er at informere om sagen, om risici og konsekvenser for borgere smittet med bakterierne gennem lægemidlet, om forebyggelse og behandling samt at høre borgerne om, hvordan de oplever situationen, og hvad de har af behov for yderligere information.

"Vi har fået en række henvendelser fra borgere, der har ønsket at få mere information. Derfor har vi sammen med Lægemiddelstyrelsen og Statens Serum Institut besluttet at holde et borgermøde, hvor vi vil give en status og forklare, hvordan vi håndterer situationen. Og deltagerne får mulighed for at stille spørgsmål og fortælle, hvordan de oplever situationen,” siger sektionsleder, overlæge Kirstine Moll Harboe.

I februar 2023 blev det opdaget, at et mindre antal patienter, der havde fået antibiotika-lægemidlet Dicillin 500 mg fra firmaet Sandoz, var blevet smittet med multiresistente CPO-bakterier. Sandoz tilbagekaldte lægemidlet efter henvendelse fra Lægemiddelstyrelsen. Der er siden bekræftet fund af multiresistente bakterier (CPO) i flere batches af kapsler med Dicillin. 

Læs mere på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside: Undersøgelse af årsagen til Dicillin-forurening er afsluttet (laegemiddelstyrelsen.dk, 1. juni 2023)

Indtil videre er der påvist smitte hos 33 patienter i Danmark på baggrund af forureningen. Det er et lille antal set i forhold til, hvor mange der er blevet behandlet med lægemidlet. Ingen af patienterne er blevet alvorligt syge på grund af forureningen. Det vides ikke på nuværende tidspunkt, hvad risikoen er for at blive rask smittebærer eller for at blive syg på længere sigt.

Hvis man går til lægen eller bliver indlagt med en infektion, bør man oplyse til lægen, hvis man tidligere har været i behandling med Dicillin. Lægen vil tage stilling til, om man skal undersøges for multiresistente bakterier.  Hvis man tidligere har fået Dicillin og i øvrigt er sund og rask, skal man ikke foretage sig noget.

Borgermødet finder sted i Sundhedsstyrelsen fredag den 9. juni 2023 kl. 15.00-16.30 i Sundhedsstyrelsens Mødecenter, Islands Brygge 57, 2300 København S.

Mødet afholdes som et fysisk møde, som kræver tilmelding. Det er dog også muligt at deltage i mødet via streaming:

Læs mere om borgermødet:

Møde med borgere om fund af CPO i lægemidlet Dicillin

Læs mere om CPO-bakterier og forureningen af lægemidlet Dicillin

Du kan læse mere om CPO-bakterier og forureningen af lægemidlet Dicillin på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, Lægemiddelstyrelsens hjemmeside og Statens Serum Instituts hjemmeside:

 

Læs mere om tilbagekaldelsen af Dicillin:

 

Læs vejledning til patienter, der har modtaget Dicillin: 

 

Læs mere om Statens Serum Instituts overvågning af forekomsten af multiresistente bakterier:

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Sundhed for alle borgere