Sundhedsstyrelsen sætter gang i centrale reformopgaver
Sundhedsstyrelsen udarbejder faglige oplæg til tre centrale initiativer i sundhedsreformen, der skal fremtidssikre sundhedsvæsenet. En lang række aktører er nu inviteret til at bidrage til arbejdet via følgegrupper.
De faglige oplæg omhandler:
- national sundhedsplan
- opgavebeskrivelse for almenmedicinske tilbud
- pakkeforløb for mennesker med kronisk sygdom
Sundhedsstyrelsen har inviteret faglige aktører, patientorganisationer, regioner og kommuner til tre følgegrupper. De skal sammen med andre organisationer og eksperter bidrage til det faglige arbejde.
”Initiativerne skal være med til at skabe udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen, så det løbende tilpasses befolkningens ændrede behov samt udviklingen i de behandlingsmæssige og teknologiske muligheder. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet sammen med flere gode kræfter”, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Steen Dalsgård Jespersen.
Regeringen indgik en aftale om sundhedsreformen med et bredt flertal af Folketingets partier i november 2024. Sundhedsstyrelsen forventer at aflevere de første opgaver fra efteråret 2025. Sundhedsvæsenets nye struktur forventes at træde i kraft per 1. januar 2027.
Om national sundhedsplan, opgavebeskrivelse og pakkeforløb
Du kan læse mere om Sundhedsstyrelsens arbejde med sundhedsreformen, herunder følgegruppernes formål og opgaver, sammensætning og tidsplaner her:
Nationale sundhedsplan
Den nationale sundhedsplan skal sætte en fælles, ambitiøs retning for fremtidens sundhedslandskab over de kommende 8-10 år. Planen skal blandt andet bidrage til at gøre det lettere at finde vej til den rette behandling, få hjælp tættere på eget hjem og sikre lige behandling til alle. Læs mere her:
Opgavebeskrivelse for medicinske tilbud
Opgavebeskrivelsen for almenmedicinske tilbud skal skabe grundlag for at give borgerne samme høje kvalitet i indsatser ved almenmedicinsk tilbud – uanset hvor i landet man får hjælp. Den skal også styrke samarbejdet mellem forskellige dele af sundhedsvæsenet og danne grundlag for en faglig og organisatorisk udvikling af de almenmedicinske tilbud. Læs mere her:
Nationalt fastsat opgavebeskrivelse for almenmedicinske tilbud
Pakkeforløb for mennesker med kronisk sygdom
Pakkeforløb for mennesker med kronisk sygdom (også kaldet kronikerpakker) skal bidrage til bedre og mere sammenhængende forløb for målgruppen og vil have særlig fokus på indsatsen i den første tid efter diagnosen. Læs mere her: