xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Ren Rutine

I efteråret 2021 gennemfører Sundhedsstyrelsen en kommunkationsindsats, der har til formål at informere, motivere og inspirere til bedre hygiejne gennem et fokus på rutiner vedrørende håndhygiejne, ageren ved sygdom, hoste- og nyseetikette, udluftning og rengøring.

Formål

Vi har under epidemien med COVID-19 set en generel nedgang i forekomsten af smitsomme sygdomme. Det skyldes blandt andet, at vi alle er blevet bedre til at holde en god hygiejne. Holder vi fast i de gode rutiner, kan vi forebygge smitte med COVID-19 og andre smitsomme sygdomme som forkølelse, influenza og halsbetændelse. Sygdomme, som hvert år koster mange sygedage for både børn, forældre, fagpersonale og aktører i det offentlige rum.

Derfor sætter Sundhedsstyrelsen fokus på at fastholde de gode hygiejnerutiner i hele Danmark, så vi sammen kan gøre god hygiejne til ren rutine. Det handler altså om, at gøre Sundhedsstyrelsens 5 hygiejne råd til en naturlig del af hverdagen. Rådene lyder:

1. Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på sygdom

2. Vask hænder tit, eller brug håndsprit

3. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

4. Luft ud og skab gennemtræk

5. Host og nys i ærmet

Målgrupper

Indsatsen retter sig til hele befolkningen, men fokuserer på forskellige målgrupper på forskellige tidspunkter i løbet af efteråret/vinteren. 

Kampagneperiode

Kampagnen løber fra uge 36-38 med fokus på hygiejne blandt 0-15 årige børn målrettet skoler, dagtilbud samt forældre. Senere på året inddrages andre målgrupper.

Materialer

Alle materialer såsom pjecer, plakater, kampagnefilm mm. kan findes på temasiden:

sst.dk/renrutine

Se film om håndvask

Se sange om håndvask

Opdateret 08 SEP 2021