xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Vejledning til sundhedspersonale vedrørende vitamin- og jerntilskud til børn

Vejledningen vedrørende vitamin- og jerntilskud til børn beskriver kostanbefalinger og behovene for D-vitamin, K-vitamin og jerntilskud.

21 DEC 2020

Denne vejledning vedrørende vitamin- og jerntilskud til børn afløser vejledning af 13. oktober 2016 og inkluderer herefter vejledning af 16. januar 2020 om D-vitamintilskud til børn, der ernæres med modermælkserstatning.

Denne ændring vedrører alene forlængelse af tilskud om D-vitamin, til barnet fylder fire år.

Ændringen sker, fordi Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen vurderer, at indtaget af D-vitamin fra kosten er lavt for børn i aldersgruppen 2 år til fulde 3 år. Dette fremgår af data fra DTU Fødevareinstituttet.

Sundhedsstyrelsens vejledning til sundhedspersonale vedrørende vitamin- og jerntilskud til børn

Se desuden

Meddelelse af 23. maj 2000 om retningslinjer vedr. ændrede retningslinjer for anvendelse af K-vitamin til nyfødte og spæde børn er stadig gældende:

Meddelelse om ændrede retningslinier vedr. anvendelse af K-vitamin til nyfødte og spæde børn - til landets fødesteder, jordemødre, sundhedsplejersker og alment praktiserende læger (2000)

Vejledning af 16. januar 2020 vedrørende ændring i anbefalingen om D-vitamintilskud til børn, der ernæres med modermælkserstatning har kun betydning for børn, som indtager 800 ml eller mere dagligt af modermælkserstatning med 1,3 mikrogram D-vitamin pr. 100 ml færdig blanding. Disse børn skal ikke have D vitamintilskud:

Orientering om ændring af anbefaling om D-vitamintilskud til spædbørn (16. januar 2020)

For baggrund og uddybning af barnets behov for jern og D-vitamin i de første leveår henvises til ”Ernæring til spædbørn og småbørn - en håndbog for sundhedspersonale og ”Sødmælk og jerntilskud i 1. leveår. Behov for nye anbefalinger?”