Fælles undervisning styrker samarbejde om madens kvalitet på plejecentre i Rebild
Færre klager, flere glade beboere og øget kvalitet i maden. Det har et fælles kompetenceudviklingsforløb for det centrale produktionskøkken og ernæringsassistenter på kommunens plejecentre ført til.
Kvaliteten af maden var høj, når den blev sendt af sted fra produktionskøkkenet – men den var faldet en del, når den blev serveret på plejecentrene. Det var det indtryk, som lederen af produktionskøkkenet i Rebild Kommune stod med, da han i løbet af 2016 modtog mange klager over maden fra borgere på plejecentre. De mange klager kom bag på lederen, i det de gjorde sig umage med maden i produktionskøkkenet.
Lederen inviterede derfor sig selv ud på plejecentrene for at komme til bunds i sagen. Besøgene på plejecentrene gjorde det klart, at sammenhængen mellem produktionskøkkenets og plejecentrenes arbejdsgange kunne styrkes. På den baggrund søgte og fik kommunen midler fra værdighedsmilliarden for at løfte kvaliteten på mad- og måltidsområdet gennem fælles kompetenceudvikling på tværs af produktionskøkkenet og plejecentrene. Formålet med kompetenceudviklingen var at øge kvaliteten af mad og måltider på plejecentrene og give beboerne bedre måltidsoplevelser. Et mål, der ifølge kommunens egen vurdering, er nået i dag.