xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Diabetesbehandling og ændringer i tilskud

Den nye månedsbladsartikel handler om behandling af diabetes, og giver et overblik over de ændringer, den nye tilskudsstatus gældende fra d. 25. november 2024, kommer til at medføre.

24 JUN 2024

Lægemiddelstyrelsen har truffet beslutning om det fremtidige tilskud til type 2-diabetesmedicin. Det betyder en række ændringer med virkning fra 25. november 2024.

”I IRF bakker vi op om ændringerne og at flere bør omlægges fra GLP-1-RA til SGLT-2-hæmmere, som er effektive og billige i behandlingen af type 2- diabetes,” siger enhedschef Maria Ahrenfeldt fra Sundhedsstyrelsen

Forventningen er, at den nye tilskudsklausul giver anledning til omlægning af glukosesænkende behandling hos et betydeligt antal patienter med type 2-diabetes.

Månedsbladet beskriver, hvordan valg af glukosesænkende behandling tilrettelægges i henhold til patientens risikoprofil. Det centrale budskab er, at patienter med type 2-diabetes ikke skal startes op i en GLP-1-RA, før de som minimum har afprøvet en SGLT-2-hæmmer, medmindre der er kontraindikationer. Dette budskab gælder uafhængigt af, hvilken risikogruppe patienten er i.

På nuværende tidspunkt har omkring halvdelen af patienterne i GLP-1-RA behandling ikke afprøvet en SGLT-2-hæmmer, og hver tiende har heller ikke afprøvet nogen form for glukosesænkende behandling, før de blev sat i GLP-1-RA behandling.

Månedsbladet: Farmakologisk behandling af type 2-diabetes i almen praksis med fokus på fremtidig tilskudsstatus for glukosesænkende lægemidler

Yderligere information om tilskud findes hos Lægemiddelstyrelsen, der som følge af den store interesse har udarbejdet en side med information omhandlende diabetesmedicin:

Spørgsmål og svar om vægttabsmedicin og diabetesmedicin