Persilleolie pynter mad til borgere med dysfagi
I Randers Kommune har de udviklet en persilleolie, der kan give maden et pift og vække appetitten hos borgere med dysfagi.
Randers Kommune bruger tre enkle trin i arbejdet med persilleolie:
1. Persilleolien tilberedes på kommunens plejecentre
Persilleolien laves af ernæringsassistenterne på kommunens plejecentre. Opskriften er enkel og findes nedenfor. Persilleolien opbevares på flasker på køl og kan holde i op til 60 dage.
2. Kendskab understøtter brugen af persilleolie
En aktivitetsmedarbejder har på tværfaglige møder fortalt medarbejderne på plejecentrene om persilleolien, så de ved, hvordan den kan bruges.
Derudover har aktivitetsmedarbejderen i samarbejde med ernæringsassistenten udarbejdet et A4-ark, der illustrerer en tallerken med og uden persilleolien. A4-arket hænger på alle lokale plejecentres køkkener og inspirerer personalet til, hvordan de kan bruge persilleolien i den daglige anretning af måltiderne til borgerne.
3. Plejepersonalet pynter retter med persilleolie
Plejepersonalet anretter maden til måltiderne og bruger i den sammenhæng persilleolien. Flasken, som persilleolien leveres i, gør, at den er nem og hurtig at pynte retterne med. Persilleolien gør retten mere farverig og indbydende for borgere med dysfagi.