xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Hvis du overvejer abort

I Danmark er abort lovligt og gratis inden udgangen af 12. graviditetsuge (uge 11+6 dage). Alle over 18 år har ret til selv at bestemme, om de vil få en abort, og du kan også få en abort, selvom du ikke er fyldt 18 år.

Hvis du overvejer at få en abort, kan det hjælpe dig at tale med nogen om dine tanker og følelser – fx din partner, dine venner eller din familie. Du har også mulighed for at få en støttesamtale med en læge eller med en rådgiver.

Før man beslutter om man vil have en abort kan man tænke meget over beslutningen, og hvad der taler for of imod. Mange føler sig meget alene når de skal tage beslutningen, uanset om de har en partner eller ej.

Her er nogle spørgsmål, som kan være gode at tænke over, hvis du er i tvivl om din beslutning:

  • Er manden den rigtige at få barn med?
  • Hvor vigtigt er det for mig at blive mor nu? 
  • Hvad kan jeg tilbyde et barn?
  • Hvordan vil mit liv se ud om 5 år, hvis jeg får et barn nu?
  • Vil jeg senere fortryde, hvis jeg får en abort nu?
  • Hvad betyder et barn i forhold til job eller uddannelse?
  • Hvor vigtig er min frihed for mig?
  • Hvem skal barnet bo (mest) hos, hvis faderen og jeg ikke er sammen?

Støttesamtaler

Du har mulighed for at få en støttesamtale, før du træffer dit valg. Hvis du vælger at få en abort, kan du også få en støttesamtale bagefter.

Støttesamtalen skal hjælpe dig med at blive sikker på, at du træffer den rigtige beslutning for dig, uanset om du vælger at gennemføre graviditeten eller at få en abort – og at tale oplevelsen igennem bagefter, hvis du vælger en abort.

Du kan tale med din egen læge eller en anden praktiserende læge. Du kan også få en støttesamtale hos Mødrehjælpen, din kommune eller hos Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik i København. Støttesamtalen er gratis.

Du kan læse mere om støttesamtaler i Hvis du er i tvivl – om abort og Sådan kommer du igennem – om medicinsk og kirurgisk abort

Mødrehjælpens tilbud om støttesamtale

Opdateret 06 OKT 2023