xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Godt spottet: Til dig som leder

Tal med dine medarbejdere om, hvad I gør på jeres arbejdsplads, og hvem der gør hvad, når I spotter symptomer på type 2-diabetes.

Gå til introside: Godt spottet

Måske er der behov for at ensrette nogle arbejdsgange eller udpege en fast kontaktperson med særlig viden om type 2-diabetes, som kan vurdere, om borgeren skal til lægen for at blive undersøgt? Hvis I har en klar aftale, som alle i afdelingen kender, har I bedre chancer for at hjælpe borgerne med at opdage sygdommen tidligt og forebygge komplikationer.

 

 

Køreplan for jeres arbejdsgange

 

Har I en køreplan for, hvad I gør på jeres arbejdsplads og hvem I skal kontakte, hvis I har mistanke om, at en borger har type 2-diabetes?

Nu kan I downloade en skabelon, som I sammen kan udfylde, så I får en fælles køreplan for, hvad I gør på jeres afdeling.

 

Skabelonen kan downloades her

 

Præsentation til temamøder

 

Sundhedsstyrelsen opfordrer alle sundhedsfaglige ledere til at sætte fokus på vigtigheden af tidlig opsporing af type 2-diabetes.

Emnet kan tages op blandt medarbejderne på mange forskellige måder. På et afdelingsmøde eller i et workshopformat af en halv eller en hel dags varighed. Alt tæller. Jo tidligere type 2-diabetes opspores hos den enkelte borger, jo større mulighed har borgeren for at leve et godt liv med type 2-diabetes.

I præsentationen nedenfor kan du finde inspiration til, hvordan du som leder kan sætte fokus på tidlig opsporing af type 2-diabetes blandt dine medarbejdere. I præsentationen får du forslag til temaer og praksisser, I med fordel kan tale om – og med forskellige præsentationsmoduler tilpasset den tid, I har til rådighed til temamøderne.

 

Download PowerPoint præsentation her

Opdateret 12 NOV 2019