xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Godt spottet: Videoer om livet med type 2-diabetes

Herunder finder du fire film om, hvordan tidlig opsporing af type 2-diabetes har givet fem borgere mulighed for at leve et godt liv med sygdommen. Filmene kan afspilles eller downloades nedenfor.

Gå til introside: Godt spottet

Psykisk lidelse og type 2-diabetes

 

 

Michael

Michael er 37 år og bor i et opgangsfællesskab. Michael blev opsporet af sin læge i forbindelse med et helbredstjek, hvor lægen var ekstra opmærksom på Michael blandt andet fordi Michael får psykofarmaka. Michael er i dag meget glad for, at hans type 2-diabetes blev opsporet tidligt, så han ikke har fået komplikationer.

Michael er efter et forløb i distriktspsykiatrien i daglig kontakt med pædagogisk personale og social- og sundhedsassistenter samt en privatpraktiserende psykiater. Michael har i dag fokus på at være fysisk aktiv og at have sunde mad- og måltidsvaner. Han lever i dag et godt liv med sin type 2-diabetes.

Nicolas

Nicolas er 49 år og bor i eget hjem.

Nicolas blev opsporet af sin psykiater i distriktspsykiatrien, som var opmærksom på Nicolas’ fysiske velbefindende, fordi han samtidig var medicinsk behandling.

Nicolas er udskrevet fra distriktspsykiatrien, og er i dag i kontakt med egen læge og diabetesambulatoriet. Nicolas’ store passion er fluefiskeri, som han dyrker i sin fritid. Nicolas lever et godt liv uden komplikationer af sin type 2-diabetes.

Anne

Anne er 28 år og bor på kollegium.

Anne blev opsporet af en sygeplejerske, som var opmærksom på ændringer i Annes fysiske velbefindende og kædede dette sammen med symptomer på type 2-diabetes. 

Anne har haft et forløb i socialpsykiatrien,. I dag lever Anne et godt liv med sin type 2-diabetes, hvor hun kan dyrke sine interesser for musik, studere og leve et liv som en helt almindelig ung kvinde.

Ældre borgere med type 2-diabetes

Aktivitetscentret Sløjfen

 

Aktivitetscentret Sløjfen

Frank og Sanne

Frank har gennem 45 år levet med type 2-diabetes. Det blev opsporet af egen læge, fordi Frank pludselig oplevede væsentligt øget tørst. Sannes læge opsporede hendes type 2-diabetes i forbindelse med et tjek for højt blodtryk.

Frank og Sanne kommer flere dage om ugen på aktivitetscentret Sløjfen. På Sløjfen er lederen opmærksom på at skabe gode for, at medlemmerne kan have et stabilt blodsukker. Derfor er kulturen på Sløjfen kendetegnet ved, at fællesskab dyrkes gennem motion og velvære.

På Sløjfen nyder Frank sin rolle som frivillig kok, hvor han sørger for at lave sund mad til de andre medlemmer. Og både Frank og Sanne ved, at type 2-diabetes skal behandles med respekt, og at sunde mad- og måltidsvaner og fysisk aktivitet er afgørende for at leve et godt liv med type 2-diabetes – og samtidig bidrager til at mindske risikoen for at udvikle type 2-diabetes blandt de andre medlemmer.

Opdateret 12 NOV 2019