xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Kom til gå-hjem møde om pleje af ældre LGBT+ borgere

Sundhedsstyrelsen og LGBT+ Danmark inviterer til gå-hjem møder, hvor ansatte i ældreplejen kan høre mere om ældre LGBT+ borgere og den nye ordning med besøgsvenner. Gå-hjem-møderne bliver holdt 6. oktober i København og 7. oktober i Aarhus.

07 SEP 2021

De ældre generationer er vokset op i en tid, hvor det at være LGBT+ person ikke er blevet mødt med forståelse og accept fra samfundet. LGBT+ personer har ikke haft samme lovmæssige ligestilling, og nogle ældre LGBT+ personer er derfor tilbageholdende med at fortælle om deres kønsidentitet eller seksualitet. De kan være bekymrede og har måske dårlige erfaringer med være åbne omkring det.

Derfor kan det også være svært for ældre LGBT+ personer at fortælle om og være åbne omkring deres identitet, når de skal modtage ældrepleje. 

”Nogle ældre føler sig nødsaget til at skjule deres tidligere erfaringer, oplevelser og kønsidentitet, når de får ældrepleje. De har gennem deres liv set og oplevet, at deres seksualitet og kønsidentitet er blevet mødt med forskellige holdninger, og når de som ældre bliver afhængig af pleje og omsorg i ældreplejen, så vælger mange at holde deres personlige forhold for sig,” fortæller Helle Stentoft Dalum, sektionsleder i Sundhedsstyrelsen.

Nogle ældre LGBT+ personer har desuden haft en livsbane, som ikke har ført til børn eller fast partner, og derfor kan de opleve ensomhed ensomme, fordi de ikke har tætte relationer. På gå-hjem-møderne vil en ny besøgsvensordning blive præsenteret, hvor ældre LGBT+ borgere kan få besøg af en frivillig fra LGBT+ miljøet.

”Vi er glade for sammen med LGBT+ Danmark at kunne invitere medarbejdere i ældreplejen til de to gå-hjem-møder. Vi håber, at møderne er med til at gøre medarbejderne mere opmærksomhed på, hvad de ældre LGBT+ personer kan gå med af bekymringer,” fortæller Helle Stentoft Dalum. 

Gå-hjem møderne

På gå-hjem mødet vil Sundhedsstyrelsen fortælle om den nye temaside, som introducerer ældreplejen til ældre LGBT+ borgere. LGBT+ Danmark vil fortælle om deres nye samarbejde med Københavns Kommune om projektet Besøgsvennerne, hvor frivillige fra LGBT+ miljøet bliver besøgsven til en ensom ældre LGBT+ borger. Der vil desuden også være tid til at drøfte og vende området sammen på mødet. 

Møderne berører emner som:

  • De ældre LBGT+ personers udfordringer og bekymringer 
  • LGBT+ personers møde med ældreplejen
  • Den nye LGBT+ besøgsvensordning

 

Målgruppe

Møderne er for ledere, konsulenter og medarbejdere i den kommunale eller private ældrepleje.

Tid og sted

København, LGBT+ Danmark, 
Vestergade 18E, 1456 København
6/10 kl. 14.00-16.00
Tilmeld dig her

Aarhus, LGBT+ Huset, 
Vester Allé 8a, 8000 Aarhus
7/10 kl. 14.00-16.00
Tilmeld dig her

Læs mere

Se temasiden om ældre LGBT+ personer, der modtager ældrepleje