xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Hvordan kan kommuner og foreninger øge sårbare ældres deltagelse i meningsfulde aktiviteter?

Sundhedsstyrelsen har udgivet en kortlægning, der beskriver, hvordan fagpersonalet kan motivere og engagere sårbare ældre til at deltage i forebyggende og sundhedsfremmende tilbud.

26 AUG 2022

Kortlægningen har set på, hvilke tilgange kommuner og civilsamfund bruger til at motivere og engagere sårbare ældre. Dette kan for eksempel være ældre med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kronisk sygdom, begrænset socialt netværk og begrænset kontakt til andre. De er i særlig stor risiko for yderligere svækkelse og ensomhed, og deltager ofte ikke i sundhedsfremme- og forebyggelsestilbud. 

”Kortlægningen er tænkt som inspiration for kommuner, organisationer og foreninger, der gerne vil styrke deres indsats med at motivere sårbare ældre til at deltage i aktiviteter og fællesskaber. En væsentlig pointe fra kortlægningen er, at kommuner og civilsamfund har helt forskelligt fokus, forskellige vilkår og forskellige målgrupper. Derfor er der god mulighed for, at de kan blive inspireret af hinandens indsatser,” siger sektionsleder Helle Stentoft Dalum. 

Kortlægningen beskriver, hvad kommuner og foreninger konkret gør for at tiltrække og fastholde sårbare ældre i forebyggende og sundhedsfremmende tilbud. Kortlægningen er udarbejdet af Marselisborg Consulting for Sundhedsstyrelsen og er en del af initiativet ”Sundhedsfremme og sund aldring med særligt fokus på ulighed i sundhed og ensomhed,” som gennemføres med midler fra Det gode ældreliv i perioden 2021-2023.

Læs kortlægningen