Test af husstandsmedlemmer til personer, der arbejder på en minkfarm
Sundhedsstyrelsen har i forbindelse med de nye tiltag for at reducere smitteudvikling i 7 kommuner udarbejdet anbefalinger for, hvordan hustandsmedlemmer til personer, der arbejder på en minkfarm, bør testes.
For at reducere smitteudviklingen i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommune, bliver der iværksat en række lokale restriktioner og tiltag i kommunerne. Tiltagene træder i kraft den 9. november og gælder foreløbig til og med den 3. december 2020.
Overordnet anbefaler Sundhedsstyrelsen, at personer, der har relation til minkdrift, samt dem, de bor sammen med, testes 3-4 gange om ugen.
”Det er vigtigt, at folk, der har en vigtig samfundsfunktion, fortsat har mulighed for at komme på arbejde, hvis de ikke er i risiko for at smitte andre. Den hyppige test af personer, der arbejder eller på en anden måde har relation til minkdrift, sikrer samtidig, at der ikke er en eventuel smitte, der kan sprede sig,” siger overlæge Bolette Søborg.
Hvis man bor i samme husstand som en person, der arbejder på en minkfarm, hvor der ikke er påvist smitte, kan man stadig gå på arbejde, hvis man varetager en kritisk samfundsfunktion. Desuden kan børn og unge i husstanden fortsat gå i skole og i dagtilbud. Men de skal lade sig teste som beskrevet.
Bor man sammen med en person, der arbejder på en minkfarm, hvor der er påvist smitte, anbefales det ud fra et forsigtighedsprincip, at man bliver hjemme fra arbejde, skole og daginstitution, fra tiltagene træder i kraft, og indtil den smittede minkbesætning er slået ned.
14 dage efter den smittede minkbesætning er slået ned, kan husstandsmedlemmer, der varetager en kritisk samfundsfunktion, genoptage deres arbejde. Ligeså kan børn og unge i familien genoptage deres skolegang og komme i dagtilbud.
Test af husstandsmedlemmer til personer, der arbejder på en minkfarm