Nye anbefalinger skal fremme livskvalitet hos børn og unge med livstruende sygdom
Sundhedsstyrelsen sender nye anbefalinger for palliative indsatser til børn, unge og deres familier i høring. Anbefalingerne skal være med til at sikre indsatser af høj faglig kvalitet til børn og unge og deres familier gennem hele sygdomsforløbet og i forbindelse livsafslutningen.
Sundhedsstyrelsen sender nye anbefalinger for palliative indsatser til børn, unge og deres familier i høring. Anbefalingerne skal være med til at sikre indsatser af høj faglig kvalitet til børn og unge og deres familier gennem hele sygdomsforløbet og i forbindelse med livsafslutningen.
Den palliative indsats skal fremme livskvaliteten hos de børn/unge og familier, som er i den svære situation forbundet med en livsbegrænsende eller livstruende sygdom. Den tværfaglige indsats tager udgangspunkt i et familiecentreret helhedsperspektiv, som omfatter barnet/den unge samt familiens behov i forbindelse med sygdommen.
”Formålet med anbefalingerne er at understøtte tilbud af høj og ensartet kvalitet på tværs af landet, så alle børn og unge og deres familier får den lindrende og støttende indsats, som de har behov for,” siger Kirsten Hansen fra Sundhedsstyrelsen.
Formålet er desuden at sætte en fælles faglig ramme for området og på den måde styrke samarbejdet på tværs af fagligheder på sygehuset, i hjemmet, på børnehospice og lignende. Anbefalingerne har fokus på den fremadrettede kvalitet og udvikling af området samt på, hvordan indsatserne skal organisere,s og hvordan ansvaret fordeles mellem aktørerne.
Palliation til børn og unge indgik i Sundhedsstyrelsens anbefalinger for den pallitative indsats fra 2011. Disse anbefalinger blev revideret i 2017 og omhandler nu udelukkende palliative indsatser til voksne.
Anbefalingerne er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med en bredt sammensat arbejdsgruppe.
Anbefalingerne er i høring til og med fredag d. 10. august 2018. Se anbefalingerne på høringsportalen