xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Anbefalinger om behandling af autisme hos børn og unge er sendt i høring

Sundhedsstyrelsen sender i dag en national klinisk retningslinje om behandling af autisme hos børn og unge i høring.

02 SEP 2020

Autisme er en kronisk udviklingsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en anderledes og ofte forsinket udvikling af sociale og kommunikative færdigheder samt gentagende og stereotyp adfærd. 

Autisme forekommer i forskellige grader og former. Det er en vedvarende og gennemgribende forstyrrelse, der påvirker alle sammenhænge i livet. I Danmark anslås det, at omkring 1 procent af befolkningen har autisme.

Retningslinjen, der i dag sendes i høring, indeholder anbefalinger for behandling af autisme. Forældre til børn og unge med autisme efterspørger ofte redskaber og strategier til at håndtere deres børns vanskeligheder. Retningslinjen indeholder derfor anbefalinger til interventioner, der kan skabe bedre trivsel i familien, forbedre sprogudviklingen, håndteringen af angst, aggression og søvnproblemer samt andre udfordringer for børn og unge med autisme.

Retningslinjen indeholder også anbefalinger i forhold til kost og medicin, da mange familier overvejer speciel kost eller medicin til børn og unge med autisme.

Retningslinjen er i høring frem til 18. september 2020.

Nationale kliniske retningslinjer for behandling af autismespektrumforstyrrelser hos børn og unge - høring


Opdateret 3. september 2020:

Høringssvar bedes sendt til NKRsekretariat@sst.dk