xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Forebyggelse og ulighed

Enheden varetager opgaver inden for folkesundhed og generel forebyggelse med sundhedsfremme, herunder om alkohol, tobak, fysisk aktivitet, ernæring, mental sundhed, narkotika, miljømedicin, ulighed i sundhed, svangreomsorg og sundhedspleje. Enheden varetager også Landsindsatsen EN AF OS.

Niels Sandø Pedersen, enhedschef

nsa@sst.dkhabilitetserklæring

Niels Sandø blev pr. 1. februar 2019 enhedschef i enheden Forebyggelse og ulighed.

Niels Sandø er født i 1967 og er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitetscenter (RUC) og Master of Public Administration (MPA) fra Copenhagen Business School.

Han blev første gang ansat i Sundhedsstyrelsen i 2002, og har her blandt andet arbejdet med områder som seksuel sundhed, mental sundhed, alkohol, ulighed i sundhed og etniske minoriteters sundhed. Han har desuden arbejdet ved FNs AIDS-program i Malawi, i social- og psykiatriforvaltningen i Frederiksborg Amt samt for Institut for Menneskerettigheder. 

 

Charlotte Kira Kimby, sektionsleder

chkk@sst.dk, habilitetserklæring

Charlotte Kira Kimby blev pr. 1. marts 2021 sektionsleder i enheden Forebyggelse og ulighed.

 

Maja Bæksgaard Jørgensen, sektionsleder

mbkj@sst.dk

Maja Bæksgaard Jørgensen blev pr. 1. juni 2021 sektionsleder i enheden Forebyggelse og Ulighed.

Maja Bæksgaard Jørgensen er født i 1984 og er uddannet cand.oecon fra Syddansk universitet og har en ph.d. inden for alkohol og epidemiologi fra Syddansk Universitet.

Hun blev ansat i Sundhedsstyrelsen i juni 2021, og arbejder med områder som mental sundhed, tobak, alkohol og stoffer. Maja har tidligere arbejdet med disse områder på Statens Institut for Folkesundhed som forskningsgruppeleder for forskningsgruppen Folkesundhed i Danmark.

Opdateret 20 SEP 2023